Horari d’atenció comercial: De Dill. a Div. de 9h a 18h
  • 15
  • Juny
  • 2020

El Packaging Sostenible

Publicat per Mireia en Impresión, Trabajos realizados

Les marques cada vegada estan més preocupades per tenir un packaging sostenible. Ara no només hi ha la preocupació que el packaging sigui atractiu i innovador, sinó que a més es té en compte la sostenibilitat. Això és a causa de el canvi climàtic que ha aconseguit generar un gran interès mediambiental entre els consumidors.

 

La sostenibilitat apareix per protegir les conseqüències mediambientals. Neix per protegir i garantir les necessitats de present i de futur sempre sota els pilars de la protecció mediambiental, el desenvolupament social i el creixement econòmic. Assumir que el medi ambient no és una font inesgotable de recursos ens porta a tenir en compte el packaging.

 

 Vivim envoltats de productes i, per tant, de packaging. Les marques cada vegada estan més conscienciades d'obtenir un packaging sostenible perquè s'està convertint en una prioritat i necessitat per al consumidor.  

 

Això és possible si es té en compte diversos factors:

  • Materials:matèries primeres que siguin totalment reciclables, com paper i cartró.
  • Producció:en el procés han de minimitzar els residus, la petjada de carboni i optimitzar l'ús de recursos.
  • Vida útil: el propi disseny ha de permetre que sigui reutilitzable o que tingui diversos usos.

 

Moltes empreses es desentenen de el problema pel fet que el packaging ecològic tendeix a ser més costós al principi. Encara que està comprovat que, a la llarga, genera més beneficis, tant a nivell econòmic com corporatiu.

 

Què és un packaging sostenible o ecològic?

De vegades, volem estar dins de la llarga llista de marques i empreses que ja opten per un packaging sostenible o ecològic però ens trobem amb el problema de, i com ho fem? El primer a tenir en compte són els materials que hem d'utilitzar.

 

Quins materials utilitzar per al teu packaging ecològic / sostenible?

Cartró

El cartró és una de les millors opcions per oferir al teu packaging. El seu punt fort seria la seva rigidesa, resistència i versatilitat. Aguanten molt pes i poden utilitzar-se no només per al propi packaging sinó també per a l'embalatge i embolcall de les trameses.

 

Materials Biodegradables:

Els materials biodegradables són tots aquells materials que poden destruir-se pels microorganismes, és a dir, la seva composició pot descompondre per acció natural sense convertir-se en un element contaminant amb el temps.

 

Dins d'aquest grup podem trobar també coles i adhesius, així com tintes completament biodegradables i fins i tot veganes (en la seva fabricació no s'inclou cap compost d'origen animal).

 

Bioplàstics

 

Aquest tipus de material procedeix de productes vegetals com la soja o el blat de moro. És bastant resistent, la gran majoria es descompon en qualsevol entorn i no conté substàncies químiques que danyin el medi ambient.

 

El més important és reduir el plàstic en la major mesura possible. Si a més utilitzes algun dels materials esmentats anteriorment, ja pots afegir-te a la llista d'empreses sostenibles!

 

 

En Pressing som molt conscients de l'impacte negatiu generat pels residus i és per això que oferim la possibilitat als nostres clients d'elaborar el packaging sostenible per als seus productes amb nosaltres.

 

 

El Packaging Sostenible
Categories: Impresión , Trabajos realizados Tags: Digital
Política de privacitat
Tornarr