Horari d’atenció comercial: De Dill. a Div. de 9h a 18h
  • 27
  • Maig
  • 2020

Proves de color ISO

Publicat per Carles en Impresión, Trabajos realizados

A dia d'avui, els documents, catàlegs i treballs gràfics són creats informàticament i visualitzats en pantalles d'ordinador, les característiques poden alterar la percepció del color, lluminositat i contrast del document final. Això és degut al fet que els monitors fan servir colors additius - també anomenats colors llum: R = Xarxa (Vermell), G = Green (Verd) i B = Blue (Blau), mentre que el document imprès s'aconsegueix mitjançant colors subtractius - que es s'obtenen barrejant els colors RGB i ofereixen una gamma més àmplia: C =Cian, m = Magenta i = Yellow (Groc) i Key (Negre) pel que els colors que veiem a les pantalles del nostre ordinador no són idèntics als que veurem en el resultat imprès de la feina.

 

A causa d'aquesta circumstància, es recomana sempre fer una prova de color ISO prèvia a donar l'ordre d'impressió de la feina, amb la qual fer una verificació ràpida i vinculant per a així assegurar-nos que el producte final és fidel als colors,ja que la precisió de l'color és objectivament mesurable. I en cas de detectar qualsevol inconformitat, estarem a temps de fer modificacions. 

 

La importància de realitzar una prova de color

 

Per aconseguir un treball final reeixit és fonamental que el treball realitzat a nivell informàtic concordi perfectament amb el que s'esperava en l'elaboració final, i el color juga un paper clau. L'única manera de comprovar la fidelitat de color d'un treball és precisament realitzant una prova de color prèvia. Una eina indispensable per poder rectificar qualsevol error abans de donar l'ordre d'impressió, i que finalment el treball no quedi amb el resultat adequat que busquem. 

 

Si bé és cert que tradicionalment és possible que no es presta tantíssima atenció a la qualitat del producte final i no es disposava de les eines adequades per dur a terme proves i comprovacions, en els últims anys la impressió digital disposa d'una gamma àmplia de proves de color, que emularon perfectament la destinació i colors escollits per reproduir l'imprès. 

 

Factors a tenir en compte 

 

Al realitzar la prova de color, hi ha diferents factors que influeixen enormement en el resultat final: 

 

  • El més important és el suport a utilitzar per a la impressió, ja que el paper presenta diferents graus de no-blancor que proporcionen distorsió en el resultat final.

  • Per descomptat, conèixer bé la màquina que va a imprimir el treball. 

  • Disposar del perfil ICC:un conjunt de dades que caracteritza un dispositiu d'entrada o sortida de color (en aquest cas, la impressora), segons els estàndards promulgats per Consorci Internacional del Color (ICC). Amb els perfils ICC la prova simula directament la màquina. 

  • La prova de color ofereix gran rendibilitat ja que té un baix cost i evita pèrdues econòmiques en cas d'impressions no vàlides.

 

En resum, la prova de color té una gran importància per a qualsevol negoci d'impressió ja que a través d'aquesta el client podrà fixar les seves expectatives pel que fa a com es veurà imprès, i aplicar qualsevol canvi que consideri pertinent. Aporta valor a la feina feta ja que amb les mostres d'impressió es té alguna cosa tangible sobre el que fer aquests canvis. Si no es realitza la prova i el treball final no concorda amb els visualitzats en pantalla, el client es sentirà insatisfet ja que no es van complir les seves expectatives.

 

En Pressing,oferim varietat de suports diferents en els quals pots realitzar les teves proves:

  • Paper estucat de 250 grams.
  • Polièster metal·litzat.
  • Film transparent.

 

A més, hi ha la possibilitat d'imprimir amb tinta blanca, en els materials de polièster metal·litzat i film transparent, que donen un acabat espectacular a la feina final, i aporten un valor diferencial afegit al teu producte.







 

Pruebas de color ISO
Categories: Impresión , Trabajos realizados Tags: Digital
Política de privacitat
Tornarr